Welke informatie wordt hier getoond?

De informatie die in deze tabel wordt getoond is gebaseerd op de actieve bronbestanden die bij dit gebouw zijn geüpload. De tabel is horizontaal onderverdeeld in zeven materiaalfamilies. Naast de onderverdeling in materiaalfamilies, wordt er verticaal een onderverdeling gemaakt in de verschillenden schillen van het gebouw.

De eerste kolom ‘Totalen’ geeft per materiaalsoort het percentage weer dat voor dit gebouw gebruikt is. Naast dit percentage zijn ook het gewicht en het volume per materiaalsoort zichtbaar.

De overige kolommen geven per schil van het gebouw weer welk materiaal er gebruikt is. Naast dit percentage zijn ook het gewicht en het volume per materiaalsoort zichtbaar.

Als er geen classificatie is gekoppeld aan een element (product of materiaal) in het bronbestand komt deze in de kolom ‘Onbekend’. Als er geen match heeft plaatsgevonden tussen het element en de database van materialen en producten is de materiaalfamilie onbekend. Deze elementen komen in de kolom ‘Onbekend’ onder de 6 materiaalfamilies.

U kunt meer informatie verkrijgen over de materialen die gebruikt zijn door op één van de cirkels te klikken. Er opent een nieuw scherm, waarin toegelicht wordt welke materialen en producten gebruikt zijn. De materiaalsoort ‘steen’ kan bijvoorbeeld gespecificeerd worden tot de materialen ‘beton’ en ‘baksteen’ en tot de producten ‘gewapende pijler’ wat weer bestaat uit ‘baksteen’. Te zien is in welk volume elk materiaal voorkomt.

Daarnaast is het mogelijk om op een schil van een gebouw, bijvoorbeeld ‘Constructie’ of ‘Technische installaties’ door te klikken. U gaat vervolgens naar een nieuw scherm waar u inzicht krijgt in de toegepaste producten van deze specifieke gebouwschil. U kunt op deze pagina onder andere filteren op trefwoord, Classificatiemethode (linker kolom) of bouwlaag (verdieping).

Als een product is geselecteerd, kunt u voor het desbetreffende product aan de rechterkant op de tabbladen ‘Materiaal’, ‘Product’ en ‘IFC’ nog meer productinformatie bekijken.

Filter en switch
In dit overzicht kan gebruik worden gemaakt van een filter en een ‘view-switch’. In het filter kunnen materialen worden opgevoerd, om vervolgens alleen deze materialen terug te zien in de tabel. De zoekresultaten in het filter kunnen uitgezet worden door op kruisje te klikken. Door de ‘view-switch’ worden de materiaalfamilies horizontaal gepositioneerd en de gebouwschillen verticaal. Hierdoor krijgt u dezelfde gegevens in een ander overzicht te zien.