Welke informatie wordt hier getoond?

Op elk gebouw niveau kunnen verschillende gebruikers worden uitgenodigd, met drie verschillede rollen-, en rechtenniveaus. Hier kunt u gebruikers uitnodigen, of u kunt een zogenaamde ‘API-key’ genereren om een ander systeem als gebruiker toegang te geven tot het gebouw. De tabel geeft inzicht in wie rechten heeft op dit gebouw. Er kan geselecteerd worden naar gebruikers, rol, en toestemming.

Hoe voeg ik gebruikers toe aan een gebouw?

  • Druk op de knop ‘gebruiker toevoegen’
  • Voer het e-mailadres van de betreffende gebruiker in. Als de gebruiker zich al heeft geregistreerd bij Madaster wordt er direct toegang verleend. Indien de gebruiker zich nog niet heeft geregistreerd, wordt er een e-mail naar de gebruiker verstuurd met uitleg over de registratie.
  • Geef aan welke rol de gebruiker dient te krijgen en klik op ‘Opslaan’. Zie voor toelichting op de verschillende rollen onderstaande uitleg.

De gebruikers die u aan een gebouw toevoegt zullen alleen toegang hebben tot dit gebouw. Eventuele andere gebouwen binnen hetzelfde portfolio zijn voor hen niet zichtbaar. Wilt u een gebruiker toegang geven tot alle gebouwen binnen één portfolio? Dan kunt u deze gebruiker toevoegen als gebruiker binnen het portfolio in plaats van het gebouw.

Hoe kan ik gebruikers verwijderen of diens rol en recht aanpassen?

Een gebruiker kan verwijderd worden door op het prullenbak-icoon aan de rechterkant te klikken. De rol en het recht van een gebruiker kan aangepast worden door op het pen-icoon aan de rechterkant te klikken.

Beschikbare rollen en rechten op gebouwniveau:

Gebouwniveau Beheerder Manager Lezer
Gebouw bekijken Ja Ja Ja
Gebouw aanpassen Ja Ja Nee
Gebouw verwijderen Ja Nee Nee
Gebruikers toevoegen en verwijderen Ja Nee Nee
Materialen en producten toevoegen en aanpassen Ja Ja Nee
Materialenpaspoort exporteren Ja Ja Nee
Materialenpaspoort downloaden naar PDF-bestand Ja Ja Ja